Rüyalar ve Ben

Arayışınız Işığınızdır

Rüyalar ve Ben

4 Şubat 2019 Makaleler 0

Çocukluk yıllarımda gördüğüm rüyaların bir kısmının diğerlerinden farklı olduğunu fark ettiğimde başladı sorgulamalarım. Bazı rüyalarımda uyanık gibi bilinçliydim. Olacak olayları önceden sembolik olarak rüyamda gördüğümü anlayınca şaşkına döndüm. Ayrıca metaforlu rüyalar dışında, aynı zamanı hem rüyada hem gerçekte tekrarlayan ve dejavu hissi veren durumlar yaşadığımı görünce şaşkınlık iyice arttı. 60’lı yıllar… Okul kitaplarından başka ulaşabildiğim bir kaynak yok. Ailem yurt dışında, anane, dede, kuzenler ile dolu bir günlük yaşam. Dayımın bir kitaplığı vardı, ağır kitaplar, çocuklara uygun değiller. Ben kimsenin görmediği zamanlarda gizli gizli kitapları ele geçirip okumaya anlamaya çalışıyorum ama rüyalarla ilgili tek satır yok o kitaplarda. Yine de o kitaplık tümüyle elimden geçti gizlice…

Sonra ergenlik yıllarım, ailem döndü, birlikteyiz. Artık TV var ama sorularım hala cevapsız. Bir gün annemin ölen bir amcasının eşyaları evimize getirildi. Sağlık görevlisi imiş amca. Ama öyle bir hazine geldi ki elime, dünyam değişti. Amca ezoterik konulara meraklı imiş, Ruh ve Madde dergileri ve kitaplar var bir sürü. Bedri Ruhselman ile ilk tanışmam böylelikle gerçekleşti. O dergilerde ve kitaplarda anlatılanlar ile yavaş yavaş sorularıma cevaplar şekillenmeye başladı zihnimde.

Yıllar yılları kovaladı, herkes gibi okul yılları, evlilik, iş hayatı, anne olmak ile devam ederken tüm hayat yoğunluğuna rağmen araştırmalar ve okumalar yoğun olarak sürdü, rüyalarım da… Net olarak geleceğimi rüyalarımda gördüğümü anlamak tabi ki yıllar içinde yaşadıklarım oluştukça şekillendi. Örneğin evliliğimin nasıl ve nerede sonuçlanacağını 14 yaşımdaki bir rüyamda görmüş olduğumu, boşanma dönemim sırasında anladım.

Sonra hayatıma Toltek Bilgeliği girdi. Yazdığım bir makele nedeniyle çağrıldığım okuma grubu Carlos Castaneda kitaplarını inceliyordu. Kızılderililerin eski üstatlıklarını inceleyen bir antropologtur Castaneda. 12 kitap ile Toltek kadim bilgilerini aktarmaya çalışmıştır ve sıra dışıdır. Bu bilgilerde rüyalar çok ama çok önemlidir. Bambaşka bir yoldaydım artık. Rüyalar ile ilgili çok farklı bir yaklaşım içerir bu bilgiler. Eş zamanlı olarak Freud, Jung ve başka rüya uzmanlarının kitaplarını da didiklemeye devam ettim. Ruh, enerji, kuantum, rezonans, psikoloji, bilinçaltı, hipnoz, zihin, Nlp hepsi ayrı koldan çuvalımı doldurmaya devam ettim. Aynı zamanda nefes ile uğraştığım için, nefes ve rüyanın birbiri ile bağlantısını yaşadım ve hayatım tepeden tırnağa değişti. Kimilerine göre uyanış, kimilerine göre sıçrayış…

Rüyalarım mı? Vites değiştirdiler adeta, 1 ve ikinci vitesten 5. vitese attım rüyalarda. Hepsini yazmam mümkün değil, anlatırsam kayışlar atabilir. Uyguladığım “Çiftin Nefesi” çalışması ile yıllarca bilinçaltımda çalışma oldu. Şimdi geçmişe dair psikolojik rüya görmüyorum artık. Yakın zamanda yaşadığım olaylarla ilgili genellikle çözüm gösteren, özellikle de mesaj veren, çoğunlukla da gündüz ilgilendiğim konu ile ilgili eğitim aldığım rüyalar görüyorum. Zihnim ile tamamlayamadığım bir konu ile ilgili rüyamda tamamlayıcı bilgileri alıyorum, niyet ederek yattığımda… Lucid rüyayı çok fazla yaşıyorum. Bazı şeylerin rüyada mı lineer zamanımda mı yaşandığını karıştırdığım da oluyor sık sık.

Geldiğim noktada, işim gereği sık sık rüya konusunda seminerler, eğitimler verdim yıllardır. Rüyayı analiz etmenin, bilinçaltımızı keşfederek duru ve temiz bir zihinle yaşamı daha bilinçli gerçekleştirdiğimizi net bir şekilde biliyorum. Mucidi değilim elbette, sadece farkındayım ve kullanıyorum. Ama araştırma ve deneyim yelpazemin genişliğine bağlı olarak çok yönlülük içeren bir analiz stili oluşturdum. Rüyayı sorgulama şekli olarak dünyaca ünlü bir rüya analizcisinin (Dünya Rüya Derneği kurucusu) yöntemini zemin olarak aldım ve üstüne diğer bilgilerimi katarak kendimce zenginleştirdim. Zaman faktörü için hem bilimsel, hem şamanik, hem psikolojik bilgileri bir arada tutmayı hedefleyerek rüyaya baktığınızda klasik bakış yerle bir oluyor. Rüyaların önemsediğimizden çok fazla etkisi var tüm yaşantımızda ve çok derin bir konu, adeta dipsiz, tıpkı bilinçaltı gibi…

Rüyalar çok işlevli ve gizemli bir alanla, aslında farkında olmadığımız ölçüde hayatımızda etkendir.



RÜYALARIN İŞLEVLERİ

*Bilinçaltında saklı duyguları ve düşünceleri bilince taşımak.
*Tüm gün aldığımız bilgilerin tasniflenmesi ve depolanmasına yardımcı olmak.
*Gereksiz bilgilerin rüya yoluyla dışarıya atılmasını sağlamak
*Öğrenmenin pekişmesini sağlamak.
*Bilgilerin uzun süreli hafızaya aktarılmasına yardımcı olmak.
*Zihin yoluyla tanımlanamayan duygu-düşüncelerin rüya bilinciyle tanımlanmasını sağlamak.
*Lineer zaman algımız ile holistik zaman algımızın arasında dengeyi sağlamak.
*Psikolojik durumumuz hakkında uyarıcı bilgiler vermek.
*Fiziksel durumumuz ve sağlığımız hakkında uyarıcı olmak.
*Paranormal rüyalar yoluyla geçmişten ya da gelecekten uyarıcı mesajlar vermek.
*Zihin yoluyla alamadığımız durugörüsel bilgilere ulaşmamızı sağlamak.
*Rüya bilinciyle (Lucid olma) buluşmamızı sağlamak.
*Rüya deneyimleri yoluyla geçmişimizin duygu kayıtlarını temizlemek.
*Rüya kontrolü yoluyla (oneiroloji) hayat seçimlerimizi olumlu değiştirmek.
*Rüya yoluyla şamanik alemlere girip alt-üst dünyalar hakkında ustalaşmak.
*Rüya yoluyla şamanik yetenekleri geliştirmek.
*Gelecekten uyarıcı mesajlar almak.
*Rüya yoluyla istiare (niyet ve cevap) yaratmak.
*Uyanık bilinç ve rüya bilinci (Fiziksel beden- Rüya Beden) farklılıklarını kavramak.

Bu kadar çok işlev gerçekleştiren ve önemi olan rüyanın, sıradan ve acele yorumlanması, farkındalığın zihnin daracık hapishanesine tıkılması demektir. Çünkü rüyalar, gelecek zaman potansiyellerimizin içine girebildiğimiz mucize kapılarımızdır. Bu konudan ilk kitabım Maye Mira’nın arka kapağında şöyle bahsediyorum:

“Zaman, güneş döngüsünün başında üç birime bölünmüş ve vücuda gelen tüm varlıklar da ikiye ayrılmıştır. İnsanın double denen bu diğer yanı, yani çifti, tüm zamanlara vakıftır. Bu yüzden ona ait geçmiş-gelecek bilgilerine de sahiptir. Rüyada ortaya çıkan çift, herhangi bir zamana, herhangi bir yere seyahat edebilir ve yeni keşiflerde bulunabilir. 

Bu paralel kişilik; eş ruh ya da ruh ikizi anlamını taşımaz; varlığın kendi çiftidir. Çift, ruhun amacını bilir, varlığın gerçek huzurunun ve çözümlerinin garantörüdür. Çift, evrenle kesişen parlak enerji hatlarına bağlıdır. Bu yüzden onunla kurulan her iletişim, varlığın, hayatındaki potansiyeller ile de iletişim kurmasını sağlar. Tüm yaşanacakların potansiyelleri kendi düşüncelerimizden oluşur. Bu potansiyelleri değiştirmek için çift ile iletişim kurmak gerekir. Uykumuzda buluştuğumuz çiftimiz, gelecek hakkında bilgileri ve önerileri enerji bedenimiz sayesinde hücrelerimizdeki suya kaydeder. Günlük hayatta sezgiler ve önseziler halinde bilincimize ulaşan bu bilgileri okuyup, onlara değer vermek ise tamamen bizim kişisel seçimimizdir.”

Bu satırlar bir fizikçinin (Garnier Malet) tıpatıp aktarımıyla ve Toltek bilgisiyle birebir aynı yaklaşımdır. Garnier Malet, Toltek Bilgeliğini araştırdı mı, okudu mu bilmiyorum, ilginçtir kendisiyle yüz yüze tanışma fırsatım da oldu ama bunu soramadım elbette.

Rüyanın hayatımızın gelecek potansiyellerine giriş kapısı olması nedeniyle, zihnin günlük kalıplarıyla acele yorumlanması, olumsuz gelecek oluşmasına neden olabilir. Gelecekle ilgili bize mesaj taşıyan rüyalar, bu yüzden ayrıntılı çalışmalar ile incelenmeli ve önemsenerek yorumlanmalıdır. Çünkü, Geçmiş, şimdi ve gelecek aynı anda ama farklı viteslerde gelişen realitelerdir. Bu realiteler arasındaki zaman açılımları, bilgi değiş tokuşunu sağlamaya yeterlidir. Ve biz; rüyalarda zamanın açılımlarını ziyaret ederiz.

Kontrolsüz rüyalar ve kontrol edilebilen rüyalar kişinin rüya yeteneğini belirler. Rüya görmek, rüyaya bilinçli geçiş, rüyada yaratmak ve rüyayı kontrol etmek için; farkındalık takibi, egonun disiplinli kurallarla dengeye kavuşması ve bilinçaltındaki hikâyelerimizin duygu kayıtlarının temizlenmesi mümkündür. Bu gelişim; kişinin psikolojik ve fiziksel sağlığı üzerinde olumlu etki yaratır. Kişisel gelişimine katkıda bulunur.

Ben kendi hayatımda rüyaların rehberliğinden ve farkındalığından ciddi oranda yararlanıyorum ve elbette bunun nasıl yapılacağı konusunda bilgi, deneyim ve tecrübe edindim. Rüyalar yoluyla tamamlanıp hayatımı değiştiren “Maye Mira Çiftin Nefesi” kitabımın baskısı tükendi ve yeniden basımı henüz düşünmüyorum yayınevlerinin şu an içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle. Okumak isteyenler talepte bulunursa PDF olarak paylaşabilirim.

Rüyalar konusunda danışma, analiz, eğitim talebiniz için lütfen beni arayınız…

Nesrin Dabağlar

0539 5092313

Sharing is caring!