11 Nisan-12 Ağustos Jüpiter Retrosu neler getirecek?

Arayışınız Işığınızdır

11 Nisan-12 Ağustos Jüpiter Retrosu neler getirecek?

12 Nisan 2019 Arketipler Makaleler 0


Koca devimiz, devasa büyütecimiz Jüpiter Retroda olacak 12 Ağustos’a kadar…

Öncelikle Jüpiter hayatımızda neleri temsil eder, neleri etkiler bir bakalım… Büyük kocaman bir küre imajine edin ve içine şeffaf bir gaz doldurun. Devasa bir mercektir Jüpiter, büyütür…

Güneş sisteminin en büyüğüdür ve en büyük Olimpos tanrısı Zeus ile eşleştirilir. Güneş, ay ve Venüs’ten sonra en parlak görünendir. Dünyanınkinden 20 kat büyük çok güçlü bir manyetik alanı vardır, yörüngesinde çok hızlı döner. Bir günü 10 saat sürmektedir. Eğimi çok az olduğundan sürekli tek bir mevsim yaşar. Atmosferi %90 Hidrojen, %10 Helyumdan oluşur. Güzel renklerden oluşturan mistik bir görüntüsü vardır. Bu renklerin nasıl oluştuğu henüz çözülememiştir. 

 İlginç özelliklerinden birisi Güneşten aldığı enerjiden daha fazlasını uzaya yansıtmasıdır… Jüpiterin büyütücü özelliğini veren bana göre bu özelliktir. Tam bir küre olması, çok hızlı dönmesi, sabit bir mevsime sahip olması, tablo gibi renklere sahip olması ve en büyük olması ile Zeus adı ona yakışıyor. Zeus gibi çapkın mıdır? Bilemem diyeceğim ama her dişiyi dölleme isteğiyle üremeye neden olması özelliğine, çapkınlık değil de büyüme dersek o da tamamdır o halde… Hele bir sesini duysanız… Aşağıdaki linke tıklayınca  Juno uydusunun kayıtladığı Jüpiter sesini duyabilirsiniz. 

Jüpiterin sesi için tıklayınız:

Peki Astrolojik olarak neleri simgeler Jüpiter… Ona şans verici derler genellikle. Evet  iyicil gezegen olarak kabul edildiğinden şans etkisi daha yüksektir. Ama büyüteç olması nedeniyle enerjisini yansıttığı alanda kötücül bir durum varsa onu da büyütme özelliği vardır. Bunu göz ardı edemeyiz. Aslında sizde ne varsa onu büyütür. 

Jüpiter, kadim astrologlara göre yüksek benliğimizi gösterir. Bir doğum haritasında Satürn, alt benlik, karma, DNA, akaşik kayıtlar, geçmiş yaşamlardır. Dünya üzerinde nelerin zorunluluğu ve bakiyesi ile yola çıkıyorsak onu gösterir Satürn. Oğlaktır bu yüzden, sabitliği ve kuralları anlatır, dünyasal kariyerdir.  Jüpiter ise en yüce yüksekliklerde nereye varmamız gerektiğini işaret eder. Kişinin üstatlık aşamasını, öğrenmesi ve sorgulaması gerekeni, yani felsefeyi, ruhsal yolculukta varılması gereken en yüce makamı, uzak yolları işaret eder. Bu yüzden ruhsal kariyerimizdir. Zodyakta evi 9. Evdir. Burcu yay, işareti de oktur… Özgürleş der… Bedenden, dünyadan, karmadan, eski inançlardan, zihnin yağmasından, egodan, acılardan… Özgürleş… Ama derslerini bitirmeden yani iyice hazmetmeden de özgürleştirmez. Bu nedenle Retro yapması da özeldir Jüpiterin.

Yaşam yolculuğumda nereye varmam gerekiyor sorusunu kendinize soruyorsanız, doğum haritanızdaki Jüpiter konumu ve burcu size cevap verecektir. Benim kişisel haritamda Satürn 9. Ev girişinde, yani Jüpiterin evinde ağırlanıyor. Kişisel edinimli eğitim evi… Karma ve kader derslerimi sorgulatıp, daha yukarıya nasıl ulaşırım mücadelesi verdiriyor bana. 

Yaşa-öğren, sorgula, yaşa- öğren sorgula ile geçti hayatım. Bir gün içinde kendime hayat hakkında sorduğum soru sayısını tahmin edemezsiniz. Okuduğum kitap sayısı inanılmaz ve 55 yaşımda hala üniversite okuyorum, 70 imde Profluk hayali kuruyorum hayırlısı… 

Jüpiterim ise 11. Evde… Sosyal gruplar, kalabalıklar, medya, topluluk kurma ve evrensel konular evi… Kişisel edinimli bilgilerim ile alt benliğimi sorgulayarak aldığım sonuçları topluluklara aktarma enerjisi veriyor bana… Evrensel konuların bilgi taşıyıcı hizmetkarıyım… Alt benden BİZ olmaya doğru aşkla giden bir yol bu benim için… Satürnüme ve Jüpiterime teşekkür ediyorum… Zorlukların acısına gömülmeyi bırakalı yıllar oldu çok şükür…

Peki, Jüpiter retroda iken bizi nasıl yönlendirecek, nelere sebep olacak?

Jüpiter kendi burcu yayda iken Retro yaşayacağız. Yay, kendinizin varması gereken üst benliğinize götürmeye çalışan, özgürleşmek için sizi yere bağlayan zincirlerinizden kurtarmaya çalışan, ruhsal yolunuzu kendi kendinize aydınlatmanızı isteyen bir enerjidir. Sizi alıp uzaklara, yükseklere, tanrısallığa götürmek amacındadır. Bu amaç büyümenize, karmik yolunuzu bitirmenize, tekamül edip kamil olmanıza hizmet eder. Kendi varlığınızın saf üstatlığını ve liyakatını kazanmanızı ister. Ama bunu kolayca hediye etmez. Kopya çekerek ya da sahte diploma ile varamazsınız o noktaya. Gerçek bir hakkedişi sorgular… İşte Jüpiter Retro tam bunu yapacak 12 Ağustosa kadar… 

Jüpiter retrosunda içinizdeki en yüce yönelişi hissedin, ruhsal kimliğinizde nereye varmak istiyorsunuz? Hangi konudaki mezuniyet sizi yüceltip, ruhunuzun derin karanlığından öz ışığınıza, tanrınıza ulaştırabilir? Tespit edebildiyseniz şimdiye kadar girdiğiniz sınavların sorularını tiklemeye başlayabilirsiniz Retro sırasında. Artı puan mı vereceksiniz, eksi puan mı? Cevabı yine içinizdeki ilahi hakim-öğretmendedir. Tam 4 ayınız var, cevap kağıdınızı değerlendirmek için… 

Jüpiter retronun sizde hangi alanı karmik olarak sorgulatacağını kişisel olarak bilmek istiyorsanız, kişisel haritanızdaki Jüpiteri, Satürnü ve yükselen burcunuzu bilmeniz gerekir öncelikle… 

Yükselen burçlara göre zodyakta Jüpiter şu anda hangi evinizden geçiyorsa o konularda sorgulama, bekleme, geri bildirim alma yaşayacaksınız. Jüpiterin geçiş yaptığı ev konularıyla ilgili hayatınızda şimdiye kadar hangi tohumları ektiyseniz, dört ay boyunca sorgulayacağınız ve hasadını ölçeceğiniz de odur… Bu konularda yücelmenize engel olan ve halletmeden bıraktığınız ne varsa düzeltmeniz için dört ayınız var. Yanlışlarınızı, eksiklerinizi hala görmezden gelmeyi seçerseniz, ilerleyen yıllarda size dönüşü !muhteşem katma değerli olacaktır, unutmayın…

Yükselen Koç iseniz: Jüpiter 9. Evinizden geçiyor.. 

Yükselen Boğa iseniz: Jüpiter 8. Evinizden geçiyor…

Yükselen İkizler iseniz: Jüpiter 7. Evinizden geçiyor…

Yükselen Yengeç iseniz: Jüpiter 6. Evinizden geçiyor…

Yükselen Aslan iseniz: Jüpiter 5. Evinizden geçiyor…

Yükselen Başak iseniz: Jüpiter 4. Evinizden geçiyor…

Yükselen Terazi iseniz: Jüpiter 3. Evinizden geçiyor…

Yükselen Akrep iseniz: Jüpiter 2. Evinizden geçiyor

Yükselen Yay iseniz: Jüpiter 1. Evinizden geçiyor…

Yükselen Oğlak iseniz: Jüpiter 12. Evinizden geçiyor…

Yükselen Kova iseniz: Jüpiter 11. Evinizden geçiyor…

Yükselen Balık iseniz: Jüpiter 10. Evinizden geçiyor…

Not: Dikkat…. Dereceleriniz nedeniyle 1 ev kayma söz konusu olabilir, bu nedenle kişisel haritanızdan bakmak net sonuç verecektir. Yukardaki geçiş evleri genel bilgidir. 

Bu sırada Devrimci Uranüs’ün Boğa burcunda hazırolda beklediğini de unutmayın… Üstelik yanında hijyen tanrısı Hygeia ile Haziran ayına kadar yan yana… Sağlam temizlik var haberiniz ola… Bu devrim hijyeni esas alan devrimdir diyor… Sorgularken ve ruhsal büyümeyi hedeflerken ve titiz ve adil olmakta fayda var… 

Türkiye haritasında Jüpiter 6. evden geçiyor… Ülkeye hizmet edenleri, hizmet alanları ve fiziksel yapımızdaki döngüsel üretimleri sorgulatıyor, Devrimci Uranüs ise hygeia ile birlikte 11. evden geçiyor… Sosyal hizmetler ve lokal yönetimler evidir. Satürn ise 7. evden geçiyor… İttifaklar evi… Bu döngü neler getirecek, sorgulayarak ulaşacağız hep birlikte…

Peki evler hangi konuları içeriyor:

Birinci Ev (1) 

Dış çevreye karşı verdiğimiz ilk izlenim, ben evi…  Fiziki yapımızı da belirleyen  bu ev aynı zamanda yükselen burcumuzun da evidir. Yapısal davranışlarımız, tepkilerimiz ve tabi ki egomuz… Çocuk halimiz, saf doğamız, fıtratımızdır. 

İkinci Ev (2) 

Maddi ve manevi kaynaklarımız, hırslarımız, para kazanma ve kullanma potansiyelimizin evidir.  Çaba ile edinerek sahip olduğumuz maddi ve manevi her türlü kazancımızın evidir. 

Üçüncü Ev (3) 

İletişim şeklimiz, aklımız, haberleşme, konuşma, yazışma ve ifade edebilme şeklimiz. Yakın mesafeli yolculuklarımızı ve kardeşlerimizi de anlatır. 

Dördüncü Ev (4) 

Yuvamız, atalarımız, köklerimiz, kendi yaşadığımız evimiz ve ailemiz ile ilgili ilişkilerimizin evidir. 

Beşinci Ev (5) 

Flört şeklimiz, çocuklarımız, çocuklarla iletişimimiz, hobilerimiz, şansımız, yaratıcılık potansiyelimiz, yaşam sahnemiz. 

Altıncı Ev (6) 

Fiziksel sağlığımız, bedenimizde döngüsel yaşanan herşey, beslenme, günlük rutin döngülerimiz, günlük iş hayatımız, hizmet ettiğimiz ve hizmet  aldığımız alan, takıntılarımız… 

Yedinci Ev (7) 

Partner ilişkilerimiz, evlilik hayatımız, ortaklık ilişkilerimiz, danışan-danışman ilişkilerimiz ve partnerlerimize verdiğimiz sözlerimizin ve açık düşmanlarımızın evidir. 

Sekizinci Ev (8) 

Yeniden doğuş evimiz, cinselliğimiz, ölüm evimiz, miras ve kredilerimiz, mistik okült konulara olan ilgimiz, korkularımızın evidir. 

Dokuzuncu Ev (9) 

Yükseköğrenim hayatımız, felsefeye bakışımız, dini inancımız, bilim, yüksek bilinç, tanrıyı arayışımız, kişisel edinimli üstatlığımızın evidir.  

Onuncu Ev (10) 

Yaşamda yücelme konumumuz, dünyasal kariyerimiz, mesleğimiz, başarılarımız, disiplin şeklimiz, gücümüz ve performansımızın evidir. 

Onbirinci Ev (11) 

Sosyal çevremiz, arkadaşlarımız, dileklerimiz, büyük umutlarımız, gruplarımız, organizasyonlarımız, evrensel konular ve birlik, bizlik alanımızın evidir.  

Onikinci Ev (12) 

Bilinçaltımız, gizli ilişkilerimiz, gizli düşmanlarımız, hapishanelerimiz, hastanelerimiz, ruh halimiz ve bilinçaltı rüyalarımız , geçmiş yaşamlarımızın bilgileri, alt derinliklerimizin gizli saklı alanlarımızın evidir.

Kişisel haritanız ile ilgili ayrıntılı bilgi için haritanıza bakmanızı önemle öneriyorum…

Kolaylıkla dönüştüren ve büyüten bir Jüpiter retrosu yaşamak dileğiyle…

12 Nisan 2019 Ankara

Nesrin Dabağlar

İletişim: 0539 5092313

Sharing is caring!