Doğum Haritası Analizinde Neleri Görebiliyoruz?

Arayışınız Işığınızdır

Doğum Haritası Analizinde Neleri Görebiliyoruz?

7 Mart 2019 Arketipler 0
Örnek bir Doğum Haritası

Bir doğum haritası analizi yapabilmek için gerekli bilgiler:

Doğum günü, ayı, yılı, saati ve doğum yeri konumu ( İl ve ülke)

Doğum gününüz sadece güneş burcunuzu söyler. Doğduğunuz saat ise yükselen burcunuzu söyler. Ayrıca Ay, Mars, Merkür, Venüs doğduğunuz gün ve saatte hangi burçtaysa herbiri size ayrı özellik verir. Bu nedenle burcunuz aynı olsa da diğer kişilerden farklı özellikleriniz vardır. Bu nedenle saatinizin hatta dakikanızın bilinmesi, özelliklerinizi ortaya çıkaran önemli bir bilgidir. Gün içinde saat nedeniyle yükselen burcunuzun değişmesi kadar, ay, merkür gibi hızlı değişen gökcisimleri nedeniyle de farklılık oluşur. Aynı gün içinde doğduğunuz başka bir kişiyle gösterdiğiniz farklıların sebebi budur. Bir harita analizinde Güneş, Ay, Merkür, Mars, Venüs sizi tanımlayan önemli özelliklerinizi gösterir.

Bir Harita analizinde; Güneş burcunuz, yükselen burcunuz, Kuzey ve Güney Ay düğümleriniz, gezegenlerin konumları ve burçları bilgisi verilir.

Zodyak 12 ye yani 30’ar derecelik burçlara bölünmüştür. Her 30 derece bir evinizi temsil eder. 12 evin konuları şunlardır;

1-ben evi, 2-benim olanlar evi, 3-benim aklım ve yakın iletişimler evi, 4-ata-kök-yuva evi, 5-aşk, flört, sahne, yaratım, çocuklar evi, 6-gündelik yaşam, fiziksel sağlık, hizmet evi, 7- Partnerler evi, 8- Ölüm dönüşüm, miras evi, 9- üstatlık, uzmanlık, felsefe, inanç evi, 10- kariyer ve yücelme evi, 11- sosyal alanlar, gruplar, biz alanları evi, 12- bilinçaltı, saklı alanlar, geçmiş yaşamlar evi… Bu evlerin herbirinin burcu ve içinde yerleşen gezegenler değerlendirilir. Burç ve gezegenin özelliklerine bağlı olarak tüm hayatınızda bu alanlarda neleri nasıl yaşama potansiyeliniz olduğu bellidir. Geçmişi bilmek ya da geleceğin olasılıklarını tahmin etme noktaları da bu bilgilerde saklıdır.

Kuzey ay düğümünüz ruhsal olarak bu yaşam realitenizde neleri öğreneceğinizi ve gerçekleştirmeniz gerektiğini söyler. Güney ay düğümünüz daha önce yaşadığınız ve öğrendiklerinizi ifade eder. Bu bilgi geçmiş yaşamlar gibi tanımlansa da aslında genetik geçmişinizi ifade etmektedir. Yani atalarınız neler yapmış bunun ipuçlarıdır bir yandan.

Evler, burçlar, gezegenler, kuzey-güney düğüm, yükselen burç bilgileriyle birlikte güneş sistemi dışındaki sabit yıldızlar, arap noktaları gibi gökyüzünün daha geniş alanlarının etkileri de değerlendirilir. Gezegenler, güneş sistemi içindeki yakın etkileri söylerken kozmiğin devasa büyüklüğü ile nasıl etkilendiğimizi de sabit yıldızlardan öğreniriz. Bu etkiler, kuşaklar olarak bizi etkileyen uzun zamanlı etkilerdir.

Eski dünya Tiamat’ın parçalanması ile Satürn yakınlarında yörüngeye giren kaya ve buz parçalarından oluşan Astroid kuşağının içindeki önemli büyük astroidler vardır. Bu astroidlere mit kahramanlarının isimleri verilmiştir. Juno, Vesta, Cupido, Atlantis, Apollon, Chiron, Hygeia, Astraea, Hades, Zeus, Kronos, Vulcanus, Admetos gibi… İlginç bir şekilde kişisel haritanızda bu astroidlerin yerleşim yeri ve burcu sizin ruhsallığınız hakkınızda çok çok özel bilgiler verir.

Mitlerin öyküleri ve içinde yer alan öğreti noktaları, arketip oluşturan kimlikler olarak haritanıza yansıma yapar. Özellikle 12. evde yerleşen astroidler bilinçaltı ruhsallığınızı net olarak göstermektedir. Hayatınızda çözemediğiniz derin sorunların sebepleri gizli bilinçaltı kayıtlarıdır ve 12. ev astroidleri bu konularda çözüme götüren işaretler verir analiz sırasında. (Kişisel olarak ben yaklaşık olarak 50 astroidi inceleyerek harita analizi yapıyorum ve ruhsal bir analiz ortaya çıkıyor. Kişinin kendini derinden keşfetmesine araç oluyor bu analiz.)

Haritada incelenen en önemli faktörlerden birisi de tüm bu gezegen ve astroidlerin birbirleriyle olumlu ve olumsuz açılarıdır. Açı türlerine bağlı olarak desteklenen iyicil etkiler, birbirleriyle işbirliği yapan gezegen ve astroidler aracılığıyla görülmektedir. Sert ve negatif açılar ise hayatın zorluklarını, olmazları ve hatta geçirilen kazaları, travma yaratan olayları tahmin etmekte kullanılır…

Özetlersek:

Bir doğum haritası hayata nasıl başladığınızı, anne babanızdan hangi destekleri ya da travmaları aldığınızı da söylemektedir.

Bir doğum haritası hangi alanda uzmanlaşacağınızı, kariyerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi, hangi alanda çalışırsanız daha pozitif olacağını tahmin ettirir.

Haritanız, partnerlik, eşlik ortaklıklarda neler yaşama potansiyeliniz olduğunu, nelere dikkat etmeniz gerektiğini gösterir.

Dönüştüren ve değiştiren gezegenler Uranüs, Pluton, Neptün yerleşimleriniz ile dönüşüm ve değişim noktalarınız tespit edilebilir.

Haritanızdan şanslı ve şanssız alanlarınız ve konular hakkında bilgi almak mümkündür.

Haritanız fiziksel sağlığınız hakkında bilgi ve uyarı verir.

Aşk potansiyelleriniz, sevme şekliniz, ilişkileriniz ile bilgi verir.

Kişisel haritanızın üzerine şu anki gökyüzü konumunu yerleştirdiğimizde transit etkisi dediğimiz konu başlar. Bu etkiler ile gökyüzündeki gezegenlerin şimdi şu anda ve gelecekte, hangi alanda nasıl etki vereceğini görmek ve tahminde bulunmak mümkündür. Bu bilgi asla fal ya da kehanet değildir, sadece yağmur yağacak kar yağacak, fırtına çıkacak gibi gökyüzü öngörüleridir. Etkilendiğiniz alanlar ise evler ile açıklanır, tıpkı rüzgar sizin evinize kuzey yönünden esecek demek gibidir. Sizin neler yapacağınız, hangi kararları alacağınız, hangi seçimlerle yol alacağınız farkındalığınıza bağlı ve çok potansiyellidir. Yani seçeneklidir. Meterolojik bilgiye göre davrandığımız gibi gezegen etkilerini de bilgi olarak algılamak, kişisel tasarımlarımız için yol göstericidir.

Sevgi ve Selamla…

Nesrin Dabağlar

İletişim: 0539 5092313

Sharing is caring!