Gökyüzünde Akrep Yeniayı

Arayışınız Işığınızdır

Gökyüzünde Akrep Yeniayı

28 Ekim 2019 Arketipler Makaleler 0

Akrep yeni ayında neler olacak….

28 Ekim sabah 06:38’de Akrep yeniayı gerçekleşti. 

Gökyüzüne bir bakayım dedim aman aman bir akrep ordusu peş peşe sıralanmış ki waww dedirtti bana… 

Bu sıralar gezegenler burçlara topluca girip topluca çıkıyorlar, öyle ki, biz aşağıda birbirimizden ayrıştıkça-çatıştıkça sanki onlar karşımıza geçmiş nispet yapar gibi yanyana dizdize hareket ediyorlar. Di mi ama, bizler aylardır pek çok kişiden, durumdan, çevreden hızlıca kopup uzaklaşıyor ve sürpriz ayrılmalar yaşıyoruz. Biz olduğumuz her alanı değiştirdik adeta… İlişkiler, işler bitti, konumlar değişti, taşınmalar oldu, olmaya da devam ediyor. Biz kopuşlar yaşadıkça gezegenler bize inat topluca hareket ediyorlar. 

Şimdi bir sıralayalım mı, kimler Akrep enerjisinde komin halinde geziyor:
Apollon, Güneş, Ay, Equal, Poseidon, Venüs, Pallas, Merkür… 8 kişi, 8 arketip, 8 Tanrı ve tanrıça… Akrep burcunun yönetici olarak baş tanrı da Pluton-Hades… E hiç kolay değildir Pluton ile uzlaşmak. Yeraltının acımasız efendisidir o… Demeter’in kızı Koreyi yer altına kaçırıp kendine eş ederek Persefone adını vermiştir. Bereketli tanrıça Demeter kederinden tüm dünyayı kıtlığa teslim edince diğer tanrıların yardımıyla bahar ve yaz aylarında annesinin yanına çıkar da tabiat bu sayede yeşillenir. 

Akrep maddenin yok olup mananın oluşumunu ve derin gücü temsil eder. İhtiras, cinsellik, gizem, kıskançlık, tutku, okültizm, büyü akrepin işidir. Yönettiği 8. Ev nedeniyle de ailesel miras ve eşlik enerjisine giren BEN için ölüm ve BİZ oluşumunun kapısıdır. Objektif olamayan burçlardandır Akrep… Bu yüzden kendini göremezliği vardır. 

İşte bu yeni ayda bir süredir kendimizi göremediğimiz, kabul edemediğimiz her ne varsa önümüze getirecek. Bitti artık dediğimiz şeylerle bizi tekrar sınayacaktır. Bu sorun, bu durum, bu kişi bitmemiş miydi yahu dedirtebilir, üstelik Merkür retrosu da Akrepe bu konuda sadrazamlık yani sözcülük edecek. 

31 Ekim’de Merkür’ün retrosu, uyanışın acısını kaçılmaz bir gerçeklikle yüzümüze vuracak, yüzümüzde tokatlar hissedebiliriz. inkar, aldatma, aldanma, görmezden gelişimiz her ne ise artık kaçamayacağız. Çünkü ölüm ve uyanıştır, yeniden doğuştur Akrep…

8 büyük efendi akrep iken epeyce sert-keskin-şaşırtıcı-beklenmeyen başlangıçlar bekleyin, zira devrimci Uranüs de karşıt 180 derece açıyla ciddi şekilde destekliyor akrep etkisini… Mars-Satürn, Mars-Pluton, Mars-Kronos kare açısı da cabası. 

İçinizi mi kararttım? 

Yok endişe etmeyin aslında… Herşey kötü ve negatif değildir an ve an… Mutlaka iyi ile kötüyü yanyana ardarda koyar rabbim… Hz. Ömer için anlatılan bir kıssa vardır, çok severim. Bir cihad sonrası altın ganimeti elde edilir ve paylaşılması gerekmektedir. Adaletiyle tanınan Hz. Ömer sorar: söyleyin bana, bu altınları Allahın adaletiyle mi, yoksa Ömer’in adaletiyle mi dağıtayım?

Cevap verirler, adaletinden şüphemiz yok ya Ömer ama Allahın adaletinden yüce olamazsın, altınları Allahın adaletiyle dağıt. Toplanın o halde etrafıma der Ömer ve altınları yukarıya doğru savurarak atar. Kimisi 5-6 tane, kimisi 1 tane, kimisi 10 tane kapar, altınlar için zıplamayan kimisine de hiç altın denk gelmez. Ne yaptın ya Ömer diye sorarlar… “Eğer Ömer adaleti deseydiniz her birinize eşit dağıtacaktım ama Allahın adaleti böyledir, kısmetinize ve onunla birlikte çabanıza bağlıdır nasibiniz” der…

Bu nedenle; Çabalarımıza bağlı olarak, mesela bazılarımız işinde çok yeni büyük başlangıçlar yapacak, bazılarımız güzel önemli iş anlaşmaları imzalayacak, bazılarımız yeni aşk ve evlilik için adım atacak, bazılarımız uzun süredir beklediği mirasa-paraya kavuşacak, bazılarımız yeni eğitimlere başlayacak, bazılarımız yeni ev alacak… Sadece her oluyorsa beklenmedik ve hızlı olacak, şaşkınlığınıza hazır olun… Ama Allahın adaleti gerçekleşecek, bunu da unutmayın… Özellikle bu yeniay çabalarınızın karşılığını kısmetinize bağlı olarak verecek ve yeniliklere adım atacaksınız…

Akrepin gizeminden doya doya faydalanmayı diliyorum hepimize, derindir o, tutkuludur, büyülüdür, sırlıdır, keşfedilmek ister… Mutlu keşifler…

Not: Merkür retrosu nedeniyle bu yeni başlangıçarda sürümcemeler de yaşanabilir, anlaşmalara iki üç kez bakmakta fayda var. Kişisel haritanıza bağlı olarak açısal ve konumsal etki alacağınızı unutmayın….

Nesrin Dabağlar

Sharing is caring!