Ekvatoral Etkili Kova Dolunayı (3 ağustos 2020)

Arayışınız Işığınızdır

Ekvatoral Etkili Kova Dolunayı (3 ağustos 2020)

3 Ağustos 2020 Arketipler 0
Bu dolunayda kendimiz olmaya derin bir bakış yaşayacağız.

3 Ağustos’ta Ekvatoral etkili Kova Dolunayı

Tüm astrologlar sert bir dolunay olduğunu söylüyorken ben bu sertliği biraz daha pekiştireyim mi?

Ay 11 derece kovada dolunay olurken Eq noktası (East Point-Doğu Noktası) ile kavuşum halinde olacak. Yani bu dolunayın ekvatoral yükseleni de 11 derece kova. (Bu dolunayın Ankara konumuna göre yükseleni 24 derece Oğlak iken, ekvatoral yükseleni  11 derece Kova, yani dolunay ile aynı derece)

Eq çok hızlı dönen bir nokta, zira ekvator ile bağlantılı. Kişisel haritalarımızda eğer Ekvatorda doğsaydık yükselenimizin ne olacağını gösteren bir noktadır. Bizim kendi haritamızda mükemmeliyetimiz ve ideal olma halimizin ne olacağını gösterir. Örneğin ben 01 derece yengeç Eq noktası ile aile, yuva, evlilik, annelik konularında idealizm hedefleyen bir hayat yaşadım, başarımı ayrıca değerlendirmeme karşın hedefimi çok net açıklıyor) Yani bu Kova dolunayın görünen ve nihai olarak tam hedefi “İSYAN-ÖZGÜRLÜK-YENİLİK-BİREYSELLİK”. 

Mealini açıklarsak, bu dolunay tüm dünyayı aynı etki ile saracak, dünya üzerinde hangi konumda yaşıyor olsak da (Amerika-Rusya- kutuplar- Avustralya-Türkiye vs) öyle bir bitiş var ki tüm insanlara aynı sonlanmayı gösterecek. Hani dolunaylar bitiştir ya…  Oğlak bir gökyüzü ile öyle zorlandık, öyle yorulduk ki uzun süredir, ardından gelen kova (özgürleşme) bizi acaba hangi zorluklardan ve kalıplardan özgürleştirecek dedim?

Dolunay anının açılarına baktığımda pek çok sıkıntılı açı gördüm lakin  tüm dünya söz konusu ise Corona aklıma geldi ve dikkatim Hygeia’ya yani hijyen astroidine çekildi. Hygeia ile Jüpiter ve Pluto karşıt açısı, Hygeia ile Mars ve Juno karesi var dolunay anında. Açıklaması: Hijyen konusunda istediğimizi elde edemeyebiliriz, virüsle mücadelede ve savaşta zorlanabiliriz, bizi mutlu edecek sonuçları elde edemeyebiliriz. Tüm dünyada karantina sonrası yaşadığımız tatil özgürlüğü bizi sıkıntılara sokabilir. Yani Virüsün etkileri hızla yaygınlaşabilir.  

Ay ile kuzey ay düğümü 135lik açıda olduğundan canım biraz sıkıldı. Bu dolunay karmik büyük bir etki taşıyor, anlatması zor. Böyle bir gökyüzünde astrolog olmak da kolay değil, hele benim gibi olumlu düşün olumlu yarat diyen birisi için… 

Yine de şöyle bakmalı dedim, Mars kötücül kabul edilir genel olarak ve Mars; Jüpiter, Pluto, Uranüs, Juno, Hygeia, As, Şans noktası, Apollo, Pallas ile zorlayıcı baskılayıcı açılarda, yani Marsın etkilerini göstermesi aslında engelleniyor, işini yapamıyor. Bu sevindirici geldi neyse ki… (Yine buldum mu olumlu bakış, vallahi buldum) 

Güzel açılar yok mu? Var tabi…

Ay Juno üçgen açıda: bize zarar veren ve bitmesi gereken duygularımızı bitirmek bizi mutlu hissettirecek.

Ay Şiron 60 lık açıda: duygularımızı şifalandırmak biraz zor olsa da mümkün olacak.

Güneş Şiron ve Mars ile üçgen açıda: Eylemlerimiz zorlayıcı da olsa doğru kararlar ile gerçekleşecek ve bize iyi gelecek.

Merkür; Vesta ile kavuşumda: Yüreğimizden geçeni, içimizde yanan yaşam ateşini kolayca başkalarına söyleyebileceğiz.

Merkür; Fortuna (Şans) noktası ve Vulcanus ile kavuşumda: Her ne için iletişim kuruyorsak, (Ticaret, yuva, aşk, ev, mülk) verdiğimiz kararlar iyi sonuçlar getirecek şanslı seçimler olacak. 

Venüs; Kuzey ay düğümü ile kavuşumda: Para ve aşk konularında yaşadığımız bitişler karmik döngülerimizi dengeleyip ruhsal olarak özgürleşmemizi sağlayacak. ( Diğer açılar nedeniyle şunu ifade edebiliriz: İlişkinizde aldatılıyorsanız, sevilmiyorsanız, üçüncü kişiler varsa, mutsuzsanız artık yeter diyecek gücü bulacaksınız. Çünkü gökyüzünde Yengeç dizilimi çok etkili durumda, Hades, Kronos, Hygeia, Fortuna, Vesta, Merkür yengeçte. Esas olan ailesel, yuvasal, korunmasal mutluluğumdur diyen güçlü duygular içinde olacağız.) 

Jüpiter Pluto ile Pallas ile kavuşumda: Derinlerde yatan acılarımızı akıl yoluyla fark edip doğru seçimler yapma şansımız var. Bizi mutlu ettiğini sandığımız yanlış ilişkileri bitirebiliriz.

Uzun lafın özeti: Büyük bir özgürlük mücadelesi içinde olacağız, bazen kendi ruhumuzun, bedenimizin, malımızın, düşüncelerimizin, duygularımızın parçalarını geride bırakarak bireysel bir yol kararı almak durumunda kalacağız. Tüm olumlu ve olumsuz açı ve konumların bize göstereceği bitişler kolay olmayacak. Ama asla sözümden dönmem kararında olmamız büyük olasılık…

Yükselen burçlarımıza göre hangi alanda bitişler yaşayacağımız kişisel haritamıza göre (Yükselen derecemize) değişiklik gösterecektir. 

Yükselen Koç 11. Evde dolunay: Toplumsal alanlar, gruplar, uzak arkadaşlar, kolektif iletişim alanlarında etki yaşayacaklar. Katıldığınız eski gruplardan ayrılmak isteyebilirsiniz. 

Yükselen Boğa 10. Evde dolunay: İş kariyer, yükselme, baba ile ilgili konularda etki yaşayacaklar. İş değişikliği mümkün. 

Yükselen İkizler 9. Evde dolunay: Yüksek eğitim, uzmanlık, inançlar, dinsel konular, başka ülkelere seyahatler konusunda etki yaşayacaklar. Ani seyahat mümkün. Bir eğitiminiz sona erebilir. 

Yükselen Yengeç 8 evde dolunay: Miras,  vergi, aile hukuku, evlilik, cinsellik, gizemler, büyüler konusunda etki yaşayacaklar. 

Yükselen Aslan 7. Evde dolunay: Evlilik, ortaklık, partnerlik, iş anlaşmaları konularında etki yaşayacaklar. Boşanma, ayrılık, ortaklık bitişi mümkün. 

Yükselen Başak 6. Evde dolunay: Hizmet alınan ve verilen alanlar, gündelik iş hayatı, günlük rutinler, genel sağlık, evcil hayvanlar, kronik hastalıklar konularında etki yaşayacaklar. İşinizi bırakmak, değiştirmek, çalışma şeklinizi dönüştürmek isteyebilirsiniz. 

Yükselen Terazi 5. Evde dolunay: Aşk, romantizm, flört, kişisel sahne ve yaratış alanları, çocuklar ile ilgili konular, şans oyunları konularında etki yaşayacaklar. Eski aşkın bitişi söz konusu olduğu kadar yeni bir aşkın başlangıcı da mümkün. 

Yükselen akrep 4. Evde dolunay: Yuva, anne, kökler, atalar, hane, şefkat, korunma, ev içi tadilat, taşınma, ev alma  konularında etki yaşayacaklar. Ev alma-satma, şehir değişikliği mümkün. 

Yükselen yay 3. Evde dolunay: Yeni fikirler, yeni yakın arkadaşlar, kısa seyahatler, eski düşüncelerin bitişi, iletişim araçlarınızda değişim söz konusu. 

Yükselen Oğlak 2. Evde dolunay:  Mülkleriniz, kazançlarınız, maddi kaynaklarınız konusunda değişim söz konusu olabilir. 

Yükselen Kova 1. Evde dolunay: Kendinizle ilgili dönüşümler, kişisel hayatınız ve bakış açınızın değişmesi söz konusu olabilir. Görüntünüzde değişiklik yapmak isteyebilirsiniz.

Yükselen balık 12. Evde: İçsel dünyanız, rüyalarınız, hayalleriniz, manevi konular, ruhsal sağlığınızda değişim söz konusu olabilir. 

Özgürlüğünüz size, çevrenize, tüm dünyaya mutluluk getirsin.

Füsün Nesrin Dabağlar

3 Ağustos 2020 18:18

Ankara

Sharing is caring!