7 Mayıs 2020 Akrep Dolunayı

Arayışınız Işığınızdır

7 Mayıs 2020 Akrep Dolunayı

3 Mayıs 2020 Arketipler Makaleler 0

Dönüşüm gerçekleşti, değişim tasarımına hemen geç!

Pek çok gök olayının bir arada yaşanacağı önemli bir haftadayız. Bahar bayramı Hıdırellez, kuzey güney düğüm aksının değişmesi ve ardından gelen dolunay…

Akrep Dolunayı Ankara konumuna göre zodyağın 3. Evinde gerçekleşiyor. Her biriniz kişisel haritalarınızda bu dolunay hangi evinizde gerçekleşiyorsa o konularda etki alacaksınız.  Ayın yanında POSEİDON akrep burcunda yer alıyor. Bu nedenle ticari batışlar ve bitişler söz konusu olacak. Karşı tarafta Güneş ve Merkürün yanında ADMETOS olduğu için zorunluluk, mutlaklık ve sınırlılık etkisi var. Medya, iletişim, taşımacılık sektörünü vuracak. Kısacası kaçınılmaz sonlar var.

Ülkemiz için iç ulaşım yolları, karayolu, otomobiller, iç iletişim ağları, ülke içi medya, internet, yurtiçi nakliye, basın ve medya araçları, yayınevleri konularında önemli bitişler ve sonlanmalar olacağını üzülerek söylemek zorundayım. Yurt içi her türlü ulaşım yasaklarının kalkması söz konusu olsa da ulaşım ve taşımanın yepyeni kurallar ile yapılması gerekecek ve bu koşullar bazı işletmeler için zorlayıcı olacağından bitişler olacak. Akrep dönüşüm burcudur ve keskin bitişler ile dönüştürür. Sonlanmadan başlangıcı yaşatmaz. Bu nedenle seyahat ve iç dolaşım konusunda çalışan firmalarda büyük değişimler söz konusu olacak. 

Ülkeler arası ulaşımda yeni kanunlar söz konusu olacak, vize ve ülke giriş sistemleri yeni baştan belirlenecek. Bilimsel kuruluşların bu kanunları oluşturmada etki ve belirleyicilik yetkileri artacak. Dolunayın karşısında boğa burcunda yer alan Güneş, Merkür ve Uranüs nedeniyle dinsel inanış ve ibadet şekillerinde ciddi değişimler oluşacak ve yeni kurallar oluşacak. Bu değişimler yüksek olasılıkla bireyler ve halk tarafından tepkisel olarak karşılanacak. Salgın etkisi; kişisel iletişim ve toplumsal global iletişimin kanunlarını yeniden yazdıracak. Bu konuda uluslararası yeni komiteler ve yetki kurumları oluşmasına başlamak söz konusu olacaktır. Tüm bu kurumları oluşturan kişilerin arasındaki iletişim yepyeni medya teknikleri ile gerçekleştirilecek. Daha global bir basın-medya şekli oluşurken ülkeler ve bireyler kendi fiziksel ortamlarında bulunan öz kaynaklarını kullanmak durumunda kalacaklar. Her aile kendi öz bağlantılarını kurmak, bir araya gelip ailesel kominler oluşturmak durumunda kalacak. Bu yeni yaşam şeklinin gerektirdiği yeni buluşlar ve teknikler ortaya çıkacak, komin köyler ve dönüşümlü evler, akıllı evler ile ilgili icatlar hayata geçirilecek. Bireysel tarım ve dikey tarım ile ilgili teknolojik yollar kullanılacak. 

Yurt dışında yaşayan ve çift vatandaşlığı bulunan kişiler ile ilgili yeni kanunlar ve kurallar söz konusu olacak ve kendi vatanlarına dönüş kararı alanlar olacak. 

Bu dolunay ile birlikte gerçekleşen Kuzey-güney ay düğümü değişimi çok önemli. Kuzey ay düğümü ikizler burcunda, güney ay düğümü yay burcunda seyredecek 2022 ocak ayına kadar. Seyahat, yurt dışı gezi, fiziksel konum özgürlüğü gibi konulardaki baskının 2022 ocak ayına kadar süreceğini söyleyebiliriz bu nedenle. Kuzey ay düğümü ikizlerde olduğundan teknolojik iletişim ve sanal gezilerin revaçta olması söz konusu. 2022 ocak ayından sonra kuzey ay düğümü boğaya geçerken mevcut krizden çıkılacak ve yepyeni bir döneme geçeceğiz. Bu dönem toprağın daha değerli olduğu, tarım ve beslenmenin önemli olduğu bir dönem olacaktır. Toprağa dönüş ile birlikte kadın ve dişi enerjiler konusunda değişimler, beslenmeye ve sanata bakış açılarının da değiştiği dönem başlayacak. Tedavisel tıp yerine korunma tıbbı gelişecek, tarım ve şifalı bitkiler önem kazanacak.

Bu dönemde geliştirmemiz gereken neler var?

• Sağlıklı ve objektif merak
• Kendimizden başka diğer kişileri fark etmek ve öğrenmek için sorular sormak
• Her durumun iki yanı olduğunu anlamak ve görebilmek
• Ölçülü ve incelikli olmak
• Mantıklı olmak, realiteyi kabul edebilmek
• Olumlu yaklaşımlar ile yaşamak
• Başkalarına hizmet etmek ve mutlu etmeye çalışmak
• Dinlemeyi öğrenmek, iletişimde verimliliği önemsemek
• Yeni fikirlere açık olmak, tutuculuğu terk etmek
• Kendi inanç ve fikir sistemlerimizde diretmemek
• Alt negatif duygular ve depresyondan uzak durmak
• İletişim konusunda kişisel ve teknolojik bilgilenmek, ustalaşmak (bu konudaki eğitimler önem kazanacak)
• Toprağın ve doğanın özelliklerini mutlaka öğrenmek
• Doğaya ait kişisel yeteneklerinizi keşfetmek ve geliştirmek

Bireysel olarak; dolunay zamanında güneş ve ay 180 derece karşıt olduğundan iç dünyamız ile dış dünya arasında bir çekişme, zıtlaşma söz konusudur. Özellikle Güneşin olduğu taraf Merkür ve Uranüs ile birlikte daha güçlü olduğundan kendi iç dünyamızda, düşüncelerimizde, fikirlerimizde, davranışlarımızda, ev konumlarımızda, iş konumlarımızda, ilişkilerimizde müthiş bitişler olacağını bilmelisiniz. Direnç gösterip tutunduğunuz ve tuttuğunuz her ne varsa akrep burcunun tüm bunları kesinlikle öldürerek bitireceğini unutmayın. Esnek ve dönüşken olmak, kabule geçebilmek, dar olasılıklar yerine 360 derece bakış açısıyla seçimler olduğunu görebilmek özellikle şimdi çok önemli. Her ne için asla yapmam diyorsanız, Uranüsün sizi oraya taşıyacağını, bunu yapabilmek için Satürn ve Plutonun, Marsın, Güneşin, Merkürün tam desteğine sahip olduğunu unutmayın. 

Burçlar nasıl etkilenecek: Alttaki burç etkilerine yükselen burcunuza göre bakmayı unutmayın, yükselen burcunuzu bilmiyorsanız Face sayfamız ASTRONEFES UNİVERSİTY’deki astrologlarımızdan ücretsiz yardım alabilirsiniz. 

Koç burcu: 8. Ev 2. Ev aksında etki alacaksınız. Kendi mülkleriniz ile partnerlerinizin, ortaklarınızın, eşinizin mülkleri konusunda bitişler yaşayabilirsiniz. Miras, mahkeme, paylaşım konularına dikkat edin. Ortaklıklar sonlanabilir.

Boğa burcu: 7. Ev 1. Ev aksında etki alacaksınız. Partneriniz ile ben-sen çatışması yaşayabilirsiniz. Güneş 1. Evde boğada olduğu için kendi yönelimlerinizi tercih edip partnerinizin parasal fikirlerini etkisiz hale getirebilirsiniz. 

İkizler burcu: 6. Ev 12. Ev aksında etki alacaksınız. Gündelik yaşamınızda ve sağlıksal konularda, beslenme konularında, günlük iş rutininizde önemli değişikler yaşayacaksınız. İçinizden derinden ve bilinçaltınızdan gelen güçlü enerji baskın çıkabilir, rüyalarınız artabilir, rüyada mesaj alabilirsiniz. Saklı tuttuğunuz şeyleri ifşa edebilirsiniz. 

Yengeç burcu: 5. Ev 11. Ev aksında etki alacaksınız. Kendi sahnenizi toplumsal alana taşıyabilirsiniz, sosyal iletişim yollarınız fazlalaşabilir, yoğun günler geçireceksiniz. Çocuklar ile ilgili yeni bir döneme girebilir, yeni kararlar alıp eskiyi bitirebilirsiniz. Dışarıya duyurmadığınız bireysel üretimlerinizi gruplar ve uzaklar ile paylaşabilirsiniz. Aşk hayatınızda değişiklikler geliyor.

Aslan burcu: 4. Ev ve 10 ev aksında etki alacaksınız. Ev, işyeri, konum değişikliği yaşayabilirsiniz. Taşınma söz konusu olabilir. Evlilik sonlanması ya da başlangıcı olabilir. Yeni bir kariyer şekline uyum sağlamanız, dönüşüm yaşamanız, iş hayatına sunduğunuz ürünler değişebilir. Kök ve ata ailenizden destek alma dönemine giriyorsunuz. 

Başak burcu: 3. Ev ve 9. Ev aksında etki alacaksınız. Kişisel fikirler ve düşüncelerinizde sonlanmalar söz konusu, yakın çevreniz, kardeşleriniz, temel eğitimle ilgili bitişler var. Daha felsefi, daha inançsal, daha üst seviye bilgilere yönelecek, uzmanlaşmak isteyeceksiniz, yeni üst seviye eğitimler alabilirsiniz. Dış ülkeler ve uzaklar ile ilgili yeni durumlar söz konusu olacak, yurt dışında yaşayan yakınlarınız ile birlikte yeni başlangıçlar olabilir. 

Terazi burcu: 2. Ev ve 8. Ev aksında etki alacaksınız. Kendi mal, mülk ve mali koşullarınızda bitişler söz konusu. Ortaklıklara girebilirsiniz, yeni kazanç yolları için bireysel olmak yerine işbirliği yollarını seçebilirsiniz. Miras, nafaka, ortaklık ile ilgili yeni yükümlülükler söz konusu olabilir.

Akrep burcu: 1. Ev ve 7. Ev aksında etki alacaksınız. Kendi içinize kapanma ve kendi kaynaklarınızı kullanma dönemini bitiriyor ve partner ile yol alma dönemine giriyorsunuz. Yoğun toplantılar ve oluşumlar ile kabuğunuzdan çıkıp daha sosyal olacaksınız. Kendinizle ilgili dönüşme dönemini bitiriyorsunuz ve iletişime geçiyorsunuz.

Yay burcu: 12. Ev ve 6 ev aksında etki alacaksınız. Saklı tuttuğunuz ne varsa artık açığa çıkaracak ve bunun sonucunda yaşam şeklinizi değiştireceksiniz. Günlük hayatta hizmet ettiğiniz ve ilgilendiğiniz konular değişecek. İş yapma şekliniz veya sektörünüzü değiştirebilirsiniz. Uzun süredir hayalini kurduğunuz işi kurabilirsiniz.

Oğlak burcu: 11. Ev ve 5. Ev aksında etki alacaksınız. Dış dünyaya kaçmak, kendinizi ötelemek yerine kendi ortamlarınızı, evinizi, sahnenizi kullanma vaktiniz geldi. Dışarıdakiler yerine kendinize aşk duymalı ve bunu geliştirmelisiniz. Bir süredir hayatınızda olup değer vermediğiniz ilişkiniz daha önemli hale gelebilir. Kendinizin ürettiği eserler ve ürünler ile yetinmeli ve öz eserlerinize dönmelisiniz. Güneş Merkür Uranüs bu konuda size yardım edecek ve zorunluluklar verecek.

Kova burcu: 10. Ev ve 4 ev aksında etki alacaksınız. İş hayatınızda ciddi bir bitiş ve yeni bir köklenme söz konusu. Aile ve iş hayatı arasında seçim yapmak zorunda kalabilirsiniz. Seçiminizin aile tarafında olması mümkün. İş değişikliği nedeniyle ev değişimi de yaşayabilirsiniz. Kökleriniz ve ata ailenizle ilgili yük ve sorumluluk söz konusu olabilir. 

Balık burcu: 9. Ev ve 3. Ev aksında etki alacaksınız. Uzaklara gitme planlarınızda değişiklik olacak. Uzun süredir planladığınız uzaklaşma projeniz yerine yakın çevrenizle iletişim kurarak daha yakın konumlarda yerleşebilirsiniz. Yüksek hayaller ve uzmanlaşma isteklerinizi sadeleştirmek ve akılcı yollarla hemen iletişime geçmek ve aktif olmak durumundasınız. Büyük makro planlar yerine günlük sade hızlı programları tercih etmeniz gerekiyor. Teknolojik iletişim yoluyla iş yapmaya hızlıca geçmelisiniz.. Bu konuda yakın çevrenizden destek ve tavsiye alacaksınız, onları dinleyin…

Füsun Nesrin Dabağlar 

Astrolog ve Kişisel Gelişim uzmanı

Yorumlar

Sharing is caring!