29 Haziran Yengeç yeni ayı… Yuvasal başlangıçlar zamanı…

Arayışınız Işığınızdır

29 Haziran Yengeç yeni ayı… Yuvasal başlangıçlar zamanı…

29 Haziran 2022 Makaleler 0

Yengeç yeni ayı konumsal başlangıçlar yaptırır. Yeni aylar Güneş ile kavuşumda olduğu için enerjisi güçlüdür. Her yeni ayda eril ve dişil kavuşur ve oğulu doğurur. Özellikle yengeç burcu; kökler, aile yuva, ana konum, yerleşim olduğu için yengeçte eril dişil kavuşumu mutlaka yeni bir konumlanma açar. Kişisel doğum haritanıza göre bu yeni ay hangi ev-alanda gerçekleşiyorsa o alan artık yeniye gebedir. Yükselen burcunuza ve yükselen derecenize bağlı olarak sizin için hangi evde yeni ay olduğunu anlamak için mutlaka bireysel haritanıza bakmak gereklidir. Örneğin yükselen burcunuzun son derecelerinde iseniz ayın yerleşimi bir sonraki burcun evinde olabilir, özel doğum bilgilerinize bakmanız gereklidir, bu yüzden klasik genel öngörüler size uymayabilir dikkat!

Bu yeni ayda Jüpiter ve Satürn ve Güney ay düğümü ile zorlayıcı açılar mevcut. Büyümek, gelişmek, özgür olmak, şanslı olmak için uğraşı vermeniz gerekiyor. (Jüpiter açısı) Bu uğraşı ise geçmişte seçtiklerinizin ve yaptıklarınızın sonucunu, bedelini ödemekten geçiyor. (Satürn ve Güney ay düğümü açısı) Örneğin yeni ev alma potansiyeliniz varken, eski evinizi satacaksınız diyelim. Eski evinizi iyi bir yatırım olarak almadıysanız paranız yetmeyip eliniz kolunuz bağlanabilir. Güney ay düğümü ve Satürn tacizkar bir açıda zira. Kısacası ne ektiyseniz hasatınız da ona göre olduğu için başlangıçlar yapma yeni ay döneminde özgürlüğünüz ve şansınız da buna bağlı olacaktır. Yeniyi eskinin tuğlaları ile örmenin en belirgin örneği olacak bu yeni ay… Evet bir şeyler yenilenecek ama eskinin hamurunu kullanmak zorundayız.

Yeni ayın zorlayıcı açılarından birisi de Vertex iledir ki, duvara toslayarak öğrenmeyi temsil eder. Eğer şimdiye kadar bir türlü öğrenmedikleriniz var ise, özellikle yengeç konularında (aile, yuva, merhamet, paylaşma, fedakarlık, koruma, köklere atalara saygı, kendi içine kapanmadan acıları dönüştürme gibi) bu yeni ay sizi bu konulara toslatabilir dikkat!

Ayrıca Mars-Pluton karesi mevcut olduğundan savaş-çatışma-ülkeler konumu ve beslenme kaynakları ile ilgili zorluk getirmesi söz konusu olabilir. Beslenme kaynaklarına ulaşmak mücadele gerektirecektir. Fakat aynı anda Satürn-Merkür üçgeni olduğu için iletişim ticaret ile ilgili kovasal (sıradışı-özgün-marjinal) yollar oluşturabilenlere gökler yardımcıyım diyor.

Bununla birlikte yeni ayın güzel açıları da var. Vesta ve Hygeia asteroidleri ile üçgen açı desteğimiz var. Vesta; ocak aile ve saf yürek ateşi, Hygeia; arınma, temizlik, duruluktur. Demek ki, eski enerjilerden, eski konumlardan, köklerden, yerleşimlerden arınma şansımız mevcut. Yeni konumu zorlanarak kuruyor olsak da temiz kurma şansımız var, bunu değerlendirelim. Zorlanacağız ama yepyeni güzel bir dönemi başlatabiliriz, hem kendimizde, hem dünya alanında.

Yeni ay şans noktası kavuşumu ile gerçekliyor, bu özellikle çok olumludur.

Bir de çok güzel bir sabit yıldız ile kavuşum var ki, işte bu muhteşem… Mirzam 7 derece yengeçte olan bir sabit yıldızdır. Haberci olarak kabul edilir, Venüs doğasındadır. Toplumsal müjdeleri söyler. Siriusun geldiğini haber verir ki, Sirius şanstır, atadır, yuvadır, ilahi yol gösterici olarak kabul görür. Annelik, paylaşım, hayırseverlik, iyi sosyal çevre getirir. Buna bakarak bu yeni ayın yepyeni bir dönem getireceğini rahatça söyleyebiliriz. Yol göstericilerinizi değiştirebilirim diyor, bu önemli. Toplumsal liderlerde önümüzdeki 6 ay içinde değişiklik söz konusu olabilir.

EVLER KONUMUNDA YENİ AY BAŞLANGIÇLARI

Eğer yeni ay birinci evinizde oluyorsa siz yeniden yapılanacak, yeniden doğacaksınız. Bireysel farkındalığınız yenilenecek. Kendinizin eski halini ve tüm öğrendiklerinizi, yaşadıklarınızı altın madeni gibi yararlı hale getirebiliyor, acı ve kurban bilincinden çıkabiliyorsanız kendi varlığınızı yepyeni bir frekansa yuvalayabilirsiniz artık. Çünkü geçmişin tüm bedellerini ödediniz ve özgürsünüz…

Yeni ay ikinci evinizdeyse gözünüz aydın sahiplendiğiniz şeyler, -maddi ve manevi fark etmez- değişecek ve artacak. Müjdeliyici yıldız Mirzam yeni mülkler getiriyor. Şimdi bu mülk dediğimde sadece ev-araba-çiftlik-para anlıyorsanız eyvahhh. Mülk öyle bir şeydir, hükmettiğiniz, sahip olduğunuz her şeydir, Akıl, basiret, maharet, marifet, beceri, bilgi de mülktendir. Zira tüm bunlar için besleyen kaynak fiziksel bedeninizdir yine. Maddeye bağlı olarak sadece size ait olanlardır ikinci ev konuları. Öz varlıklarınızdır, örneğin; elleriniz yumurta kıramıyorsa yumurta pişirip yiyemezsiniz, size kimsenin katkı olamadığı mülkünüzdür kendi el beceriniz…

Üçüncü evde yeni ay yaşayanlar, öncelikle zihninizin, düşüncelerinizin, kendinizi ifade etmenin, yakın arkadaşlarınızın ve kardeşlerinizin size yansımalarıdır üçüncü ev konuları. İşte bu konularda yeniden konumlanacaksınız. Düşüncelerinizi, iletişim yollarınızı, yakın çevrenizi yeniden oluşturma dönemindesiniz. Eskileri sevgiyle uğurlama vaktidir, önce siz düşüncelerinizi değiştirin bakalım, hayatınızın akışı nasıl değişecek izleyin.

Gelelim dördüncü eve. Bu ev yengeçin evidir, ayı temsil eder. İşte yeni ayı dördüncü evde yaşayanlar siz ev- hane- yerleşim için yepyeni bir başlangıçtasınız. Ev alabilir, taşınabilir, yeni bir kökten beslenmeye başlayabilirsiniz. İl, şehir, ülke değişikliği de söz konusu olabilir. Evlilik evi olmadığı halde yuvayı temsil ettiği için evliliğin müjdesini de alabilirsiniz. Bu ev konum olduğu için iş konumuz da değişme potansiyeli taşıyor, bunu belirleyecek olan şey kendi doğum haritanızın gezegen yerleşimleridir.

Beşinci ev kişisel sahnemiz, kendinizi, ürettiklerimiz, çocuklarımız, flörtler ve aşklarımızdır. Aşkı nasıl konumlandırdınız kendinizde, işte bu değişecek… Aşk ile ne üretiyorsunuz, yazı, resim, yemek, dikiş, bahçe, tasarımın her türlüsü… İşte bu aşk ile sahnenize koyduğunuz her ne varsa bekleyin sıkı değişim geliyor, müjde… Eski tasarımlarınızın hatalarını tekrarlarsanız kafanızı Vertex’e (Duvara) çarpabilirsiniz, esneyin, bükülün ve duvarın öbür tarafına geçmenin bir yolunu bulun. Yeni sahneniz sizi duvarın arkasında bekliyor.

Altıncı ev günlük işleyişler, döngüler, fiziksel bedenin sağlığı, hizmet ettiğiniz konular… Hizmet ettiğinizi düşündüğünüz, aşırı fedakarlık yaptığınızı hissettiğiniz iş, arkadaş, topluluk, konu, kişi, her ne ise yenisine geçme vaktiniz gelmiş. Ayrıca fiziksel bedeniniz için beslenme, spor, günlük hareketler, gıda türleriniz değişmesi gerekiyor olabilir dikkat! Evcil hayvanınız varsa o konuda yenilenme yaşayabilirsiniz.

Yedinci ev, ortaklık, evlilik, anlaşmalar, ittifaklar…. Yeni ilişki, evlilik, kontrat, ittifak, yol arkadaşlığı kurulması için uygun zaman geldi. Hiç çekinmeden başlayabilirsiniz, müjdeli Mirzam yıldızı ile kavuşum yengeç 7 derece size uğurludur bu konuda. Hayırlı olsun beraber yürüdüğünüz yollarınız… Her kimle her neyle ortak yürüyecekseniz…

Sekizinci ev, dönüşüm için yeniden doğmak için ölümün gerçekleştiği ev. En sert bitiş ve başlangıç sizler için olabilir. Derin bir kuyudur sekizinci ev, miras, cinsellik, tutku, eş ve ortağın mülkleri, mahkemeler, vergiler, simya, gizem, depresyon, yeraltı dünyası, mistik şifalar hepiciği de bu kuyuda. Yeni ay size mutlaka bir doğum getirecek, ama neyin ölümünü yaşatarak? Bunu kişisel haritanız ve bugüne gelişinizde geride tüm bıraktıklarınız söyler, uzaktan ahkam kesmek haddimiz aşmak olur.

Dokuzuncu ev, uzak ülkeler, uzmanlık, üstatlık, yüksek öğrenim, ulemalık, bilgelik, öğretmenliktir. Yedinci evden başlayarak bireysellikten kolektife doğru uzandığımız için yeni ay etkilerini daha toplumsal alan ve diğer’leriyle ilişkilerimizde ortaya koyacaktır. Bu yüzden 7-8-9-10-11 evlerde olacak olan başlangıçlar sadece ben olanı değil, biz olanı etkiler. Öğretmen olduğunuz, en iyi ustası olduğunuz konularda başlangıçlar bekleyin. Öğrenciler için yükseköğrenim sonuçlarında başlangıç bekleyin.

Onuncu evde yeni ay, size yeni bir kariyer iş patron getirebilir. Siz iş sahibi olup patron olabilirsiniz. Otorite, baba, yükseliş, hayatın pik yaptığı konularda size etki edecek yeni ay. Bireysel haritanıza göre iniş-çıkış- kayıp-kazanım yapmanız mümkün.

Onbirinci ev, sosyal sahneler, kolektif alanlarınız, gökyüzündeki diğer yaşamlar, uzay ve teknoloji çalışmaları, gruplar ve dahil olduğunuz STKlar ile ilgili yeni başlangıçlar ve konumlanmalar yaşayabilirsiniz. Kendi markanızı oluşturabilirsiniz. Sürüden ayrıldığınız her konuda kendi özgürlüğünüzü kazanmanız söz konusu olabilir, gözünüz aydın.

Geldik son ev 12 eve, balık evine. Kolektifin, suların, bilinçaltının, rüyalarınızın, gizli arzularınızın, gizli hırslarınızın, ağır diplerinizin evi… Bu evde yaşanan yeni ay size ne getirir tamamen bireysel haritanız söyler. O kadar büyük bir alan ki, balık evi… Konularını saymak için doğumunuzu bilmek gerek açıkçası. Ama şunu söylemek mümkün, içinizde her ne yaşıyorsanız artık açığa çıkarmanıza ve kendiniz olarak doğmanıza az kaldı müjde diyelim. Sirius müjdesi bu… Sirius kök ve doğuş demektir… Hazırlanın doğuyorsunuz…

Saygı selamla efendim…

Füsun Nesrin Dabağlar

Astrolog-Yazar-Eğitmen



Sharing is caring!