Sirius Günlerinin Duaları

Arayışınız Işığınızdır

Sirius Günlerinin Duaları

6 Temmuz 2022 Makaleler 0

“Şüphesiz ki, Şira yıldızının rabbi de O’dur.”

Bu astrolojik yazı son derece yüksek enerjili ultimatomlar içeriyor olabilir, DİKKAT!!!

Yukarıdaki ayet “tapınılan” Sirius yıldızının da bir yaratıcısı olduğunu söyler. Sirius’un gücünü kabul edebilirsiniz ama tapmayınız!!!!!!

Kurandaki tüm diğer ayetler gibi bu ayet tek bir cümleye sığdırılamayacak manalar taşır. Şira kelimesi kök anlam olarak şuur ve bilinci ifade eden bir kökten gelir. İnşirah kelimesi de aynı kök anlamdan oluşmuştur. Bu nedenle Sirius’un, bilincin, uyanmanın, şuurlu olmanın etkisini yansıttığı kabul edilir. Rahmani bilinci ve şuuru temsil ettiği, hatta peygamberlerin kanalı olduğu da iddia edilir.

Tüm geçmiş kadim uygarlıklarda, özellikle Mısırda, Şaman bilgeliklerinde, yaratılış mitolojilerinde ilk kapı hep Sirius’a dayandırılır. Sirius aslında tek bir yıldız değildir. Üç tane Sirius olduğu kabul edilir ve İbranice ve Arapça Shin harfinin üç dişli şeklinin de Sirius’u temsil etmesi ilginçtir. Biz üçüncü Sirius’u henüz daha yeni tespit etmişken binlerce yıl öncesinden gelen bu sembolün bu bilgiyi taşıması bize -anlatılan- tarihin yanlışlarla dolu olduğunu söyler. Oysa ki yine Kuran, bizden önce yaratılan kavimlerin bizden üstünlükleri olduğunu defalarca söyler.

Çok güçlü bir yıldızdır Sirius. Önemlidir, gizemlidir, parlaktır, bereket verir, ilahi mesajların geçiş kapısıdır, ruhsal bilincin ışığıdır. Yengeç burcunda bulunması nedeniyle köklerimizin oraya dayandığı da önemli iddialardandır.

Her sene Mısırdan kalan bir bilgi ve gelenek ile, Sirius Güneşle kavuşum yaptığında ve sabah onunla birlikte doğduğunda (2022’de yengeç burcunda 14 derece) o gün önemli kabul edilir ve önemsenir. Ritüeller yapmak, dilekler dilemek, dua etmek, meditasyonlar yapmak bu önemsemeye göre şekil alır. Her yılın kaderinin bu önemli günde belirlenip yazıldığına inanılır söylenirse de bu inancın kökeni olarak bu kavuşum gününden sonra Mısır’da Nil nehri taşmasıyla bolluğun durumunu belirlemesi vardır. Bu nedenle bir yılın tarihinin yazılması inancı; abartılan, çarpıtılan ve magazinsel yaklaşılan bir durumdur. Zira tüm insanlar Nil nehrinde yaşamıyor ve insanların kaderini yani kazancını sadece bu gün belirlemiyor.

Elbette büyük önemli sabit yıldızların bulundukları burçlar ve güneş ile kavuşumları büyük enerjiler ortaya çıkartıyor. Sirius ile birlikte sayısız önemli yıldızın gökyüzünde her an her yıl bambaşka kavuşumları oluyor aynı anda… Bu sene Sirius – Güneş kavuşumu ve Heliac doğuş 6 Temmuz’da gerçekleşiyor. Bir düşünelim acaba kaç milyar çarpı milyarıncı kavuşmaları olacak bu? Bu esnada diğer sabit yıldızlar ile hangi açıları gerçekleştirken, güneş sistemindeki hangi gezegenler ile açılar yani ilişkiler oluşacak?

Özellikle 6 Temmuz 2022 tarihinde bu kavuşuma hangi gezegen ve astroidlerin açı yapacağına bakalım:

Kronos astroidi tam da bu sırada yengeç burcunun 14 derecesinde iken hangi muktedirlikler hayatımızda olacak acaba? Hades hala kavuşum sınırları içinde, Şiron kare açı yapıyor, Uranüs ile sekstil, Ceres ile kavuşum var, Vesta ile yarım kare, Juno ile kavuşum var. Hem iyi, hem kötü açılar var, açıklayacağım. Ama önce bir geçmişteki Sirius-Güneş kavuşum günlerine bakalım.

Astrolojide en büyük veriler geçmiş gök döngülerinin incelenmesinden çıkar ve geçmişte olanlara bakarak gelecek ile ilgili öngörüde bulunuruz. Kahinlik yapmayız, kendini bilen gökleri bilen astrolog da kahinlik yap-a-maz. Geçmiş yıllardaki kavuşum günlerini inceleyelim, neler olmuş ki o yıl neler getirmiş olabilir?

Örnek olarak iki sene önce 2020 Güneş Sirius kavuşumuna Hygeia eşlik etmiş, Hades eşlik etmiş, Jüpiter karşıt açı vermiş, Şiron kare açı yapmış… Şimdi sırasıyla açıklayalım, Hygeia hijyeni temsil eder, hades ölüm ve yer altına geçişi, Jüpiter özgürlük, gezginlik, şans, büyüme, Şiron ise yaralı ve zayıf yanlarımızı ve iyileşmeyen yaraları temsil eder. Mealine bakalım; hijyen delisi olduk Corona yüzünden, ölümler yaşadık, öte dünyaya pek çok canımızı uğurladık, özgür olamadık, gezemedik, dışarı çıkamadık ve işin aslı biz coronayı bilemedik, nerden geldi anlayamadık, çözemedik, yara olarak ve zayıf yanımız olarak kaldı o tarihte…

Şimdi bu yılki kavuşumdaki açılara bakarak öngörüde bulunabiliriz.

Hades ile Kronosun hala bu özel güne etki ettiğini söyleyelim, muktedir olan bazı kişiler ve durumlar söz konusu, Hades ölümler ile ilişkili, yorum yapmayacağım, Şiron hala açı negatif yapıyor, yaramız hala şifa arıyor, Vesta ocak ve aileyi simgeler, ailelerin yarım kare açı nedeniyle zorluklar yaşayabileceğine delil olabilir, şükür hijyen tanrıçası ayrılmış aralarından, hijyen takıntımız bitti şükür… O halde iyilik durumlarını açıklamaya başlayabiliriz. Önemli bir kavuşum; tarımı temsil eden Ceres (yengeçte) ile ve Uranüs boğa burcunda iyicil etki olarak sekstil açıda ise şunu öngörebilirim; Tarımda teknolojik yeni gelişmeler ve yöntemler ortaya çıkabilir, şu anki savaş nedeniyle yaşanan buğday kıtlığına alternatif yollar aranacak demektir. Bu yollar su ile ilgili olabilir yengeç burcu nedeniyle. Çünkü Ceres direk olarak buğday ve tarımın sembolü bir astroidtir. Buğday kıtlığıyla beraber dünyada aslında yapay olarak oluşturulmaya çalışılan gıda sorununu ise direk Kronos’a bağlayabilirim. Kronos çocuklarını yutan muktedirdir ve koltuk hırsındadır. Malum gün ile bir kaç yıldır zaten kavuşumun devam ediyor olması, koltuğu bırakmak istemeyen zalim eski kralların çocuklarını yutması, onları yok etmeye çalışması, virüsler ve gıda sorunu yaratmaları, ekonomik büyük çöküş, paraya müdahale etmeleri durumu yeterince açıklıyor. Kronos tüm zalimliğiyle dünyanın ve kendi çocuklarının tepesinde kısacası.

Şimdi bu kadar can sıkan tabloya bakıp umutsuzluğa kapılmayalım, neden?

Her şey bu kadar gökler-yerler yansıması ile oluyorsa, Kronosun sonunu söyleyeyim o halde… Dişi enerjinin kumpası ile koltuktan alınıp cehenneme hapsediliyor ebediyen… Karısı ve anası bu zalimliğe dayanamayıp son erkek çocuk Zeus’u ondan kurtarıp gizlice büyütüyor ve Zeus tüm kardeşlerini Kronosun karnından geriye kusturuyor. Sen misin koltukta hep oturmak uğruna kendi çocuklarını yiyen eril muktedir? Sonun sonsuza kadar cehennemdir işte, ve bunu sana dişiler yapacak… Üstelik bir tanesi seni doğuran, bir tanesi de koynuna aldığındır… ( Eski kuşak analar ile genç nesil kadınlar elele)

Parayı temsil eden Venüs ne halde bu arada, bir de ona bakalım mı? Venüs ikizler burcunda, Marstan zorluk açısı alıyor, savaş onu zorluyor şu ara. Juno ile kare açısı var, bir türlü kavuşulamayan sevgili enerjisinde. Zeustan üçgen açı alıyor, iktidarların-ülkelerin- etkisiyle ayakta durmaya çalışıyor. Vulcanus ile zorluk açısı var, fırlayışları zapt edilmeye çalışılıyor, müdahale ediliyor. Ama velakin ikizler tabiatını sonuna kadar yaşıyor şu ara, yaramaz çocuklar gibi ele avuca sığmıyor, eli işte gözü oynaşta derler ikizler için. İkili oynuyor, her tarafa göz kırpıyor, bir banknot, bir altın, bir dijital karaktere bürünüyor, birden çok kimliği var ama seçim yapamıyor. Bol aksiyonlu bol hareketli, ama özgürlüğüne de karışılmıyor. Ve kendini pazarlıyor acımasızca. Lakin göklerin döngüsü mutlaktır, nereye doğru gidecek, yengeç burcuna geçip paşa paşa evin içine girip oturacak. Ne zaman? 17 Temmuzda… Para olarak o tarihte bir döngüye daha başlayacak. Ticaret akışı ve bankalar yerine paranın evlerde saklanacağı bir durum yaşanabilir, o tarih itibariyle…

Konuyu tekrar Siriusa getirirsem, takvimi Sirius-Güneş kavuşum günlerinde yıllar içinde ilerlettiğimde gördüğüm bir yılı paylaşmam gerekli… 2032 yılı Sirius-Güneş kavuşumuna dikkat!!! Güneş ve Sirius; Mars ile kavuşum yaparak doğacaklar, eyvah mı desem, şükür mü desem. Gerçi Mars yengeçte güçsüz durumdadır, ama sert olaylara da gebedir. Acaba yeni bir başlangıç mı yaşayacağız, yoksa savaşların bitişini mi?

Şimdi sevgili arkadaşlar evet Sirius Güneş günlerindeyiz, niyetlerimize odaklanmak için uygun zaman olabilir ama bunu bireysel haritanız söyler. Sirius benim burcumu nasıl etkileyecek sorularınıza cevap vermek isterdim, ama her birimizin tek ve özel olduğunu ve kaderlerimizin de biricik olduğunu ben özellikle astrolog olduktan sonra daha keskinlikle anladım. Zira doğduğumuz an sadece güneş ya da yükselen burcumuz belirlenmiyor, astrolojideki 10 gezegen ile birlikte yüzlerce asteroid ve onlarca sabit yıldız ve de ve de 88 galaksiden etki alıyoruz.

Galaksilerin içindeki yıldızları da sayarsak milyonlarca etki faktörü her birimizi eşsiz ve tek kılıyor. Ben kendi hayatımdan örnek verirsem hangi günlerde önemli dualarım ve niyetlerim kabul oldu tek tek hatırlıyorum, herbirisi de bana özel günlerdi. Sadece Sirius günü, yeni ay günü, Venüs günü gibi günlerin tapınmasına asla girmeden, dua edilecek, niyet edilecek her günün Allah katında özel olduğunu kabul ediyorum. Hangi gök kapısının hangimize hangi gün açılacağının bilgisi, bizim zihnimizin üstesinden gelemeyeceği kadar ağır bir matematik içeriyor. Siz duanızı kendinizden eksik etmeyin, Allahtan umudunuzu hiç bir GÜN kesmeyin. Günler özel olabilir, ama duaların kabulu O’nun katındandır. Dualarınız onun katında kabul olsun…

Güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum…

6 Temmuz 2022 Sirius günü…

Saygı Selamla…

Füsun Nesrin Dabağlar

Not: Sirius 2022 gününün sizin haritanızda neleri açığa çıkaracağını bir astrologdan (benden de) haritanız yardımıyla öğrenebilirsiniz… Lütfen isteyiniz.

Sharing is caring!